Dendrochirus zebra

MerivesiWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Dendrochirus zebra, seeprasiipisimppu, on 18-20cm kasvava simppulaji, joka ulkonäöllään ja rauhallisella olemuksellaan ottaa yleensä katseenvangitsijan roolin akvaariossa.

Seeprasimppu on pääasiassa hämärä- / yöaktiivinen ja viettää päivänsä kivien suojaisissa luolissa. Laji osoittaa aggressiivisuuttaan yleensä ruokinta-aikaan tai toisen kalan tullessa liian lähelle, jolloin se suuntaa myrkylliset selkäeväpiikkinsä tulijaa kohti. Seeprasimpun pistos aiheuttaa iholla kipua, punoitusta ja vahvaa ampiaisenpistoa muistuttavaa poltetta. Ensiapuna pistoihin toimii kuuma vesi pistokohtaan ja hakeutuminen lääkärin hoitoon. Vaikka seeprasimppu on osittain arka kala, osoittaa se myös kiinnostusta altaan tapahtumiin. Allasta hoitaessa on siis hyvä hieman pitää tätä kalaa silmällä, sillä se on liikkeissään nopea niin halutessaan.

Seeprasimpun ruokavalio koostuu kala- ja äyriäispitoisista ruuista, eikä tämä kala syö juuri kuivaruokia. Kaikanlaiset pakasteruuat (kala, simpukat, katkaravut, mustekala) maistuvat hienosti, kun kalan saa opetettua näitä syömään. Seeprasimppu menehtyy usein sairastuessaan ja siksi monipuolisesta ruokavaliosta olisi hyvä huolehtia.

Seeprasimppu ei siedä oman lajinsa seuraa, ja seuraa valitessa on otettava huomioon seeprasimpun petomainen luonne.

Seeprasimppu.jpg
Henkilökohtaiset työkalut