Etusivu

MerivesiWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Riutta-akvaario
Riutta-akvaario
Tervetuloa MerivesiWikiin!

Sivuston tavoitteena on toimia suomalaisten merivesiakvaarioharrastajien jatkuvasti kasvavana tietopankkina ja täten kehittää ja laajentaa merivesiharrastusta Suomessa. Sivustolle pyritään keräämään riittävästi tietoa etenkin aloittavien harrastajien tarpeisiin, mutta samalla myös laajalti tietoa kokeneemmille harrastajille. MerivesiWikin tarkoituksena on erityisesti alentaa kynnystä uuden ja mielenkiintoisen harrastuksen aloittamiseksi tarjoamalla mahdollisimman kattava kuva harrastuksen vaatimuksista, sekä mahdollisuuksista.

Keräämme MerivesiWikiin myös harrastajien allasesittelyjä. Pohjana allasesittelyyn pitää käyttää oheista kaavaketta. Allasesittely_pohja Kopioi kaavakkeen sisältö oman sivusi pohjaksi ja muokkaa tarvittavat kohdat omaan akvaarioosi sopiviksi. Spämmin rajoittamiseksi MerivesiWikiin on rekisteröidyttävä ennen muokkauksientekomahdollisuutta.

Sisällysluettelo

Kolmeosainen tietopankki

MerivesiWiki toimii yleisenä tietopankkina harrastukseen liittyen, mutta Merivesi.fi - keskustelufoorumi tarjoaa mahdollisuuden keskustella harrastukseen liittyvistä aiheista.

Kahden edellämainitun sivuston lisäksi Merivesi.fi:llä on työn alla saksalaiseen Reeflex - tietopankkiin pohjautuva eliöstötietokanta reeflex.merivesi.fi. Tätä tietokantaa pyritään käyttämään MerivesiWikin apuna tarkempien lajiesittelyiden merkeissä.

Keskustelua voi myös jatkaa IRCnetissä sijaitsevalla #Merivesi.fi - kanavalla. Kanavalla on usein paikalla Merivesi.fi - foorumin ylläpitäjiä, jotka auttavat sivustoon ja harrastukseen liittyvissä kysymyksissä ja ehdotuksissa.

MerivesiWiki, foorumi, Reeflex ja IRC - kanava toimivat keskenään yhteistyössä harrastukseen liittyvän tiedon jakamisen helpottamiseksi ja antavat mahdollisuuden tarjota tietoa eri tavoilla.

Sivusto on toistaiseksi rakennusvaiheessa, joten sivustolla tarjottu tieto voi olla puutteellista.

Sivuston muokkaaminen ja uuden kirjoittaminen

Kuten kaikessa tietokirjallisuudessa, lähdeviitteet ovat tärkeitä tiedon paikkaansapitävyyden todentamiseksi. Älä siis muokkaa vanhaa tekstiä tai kirjoita uutta, jos et voi osoittaa uuden tai vanhasta poikkeavan tiedon paikkaansapitävyyttä uskottavilla lähdeviitteillä. Mikäli kirjoittamasi tieto on kokemusperäistä, tämän tulee ilmetä tekstissä.

Merivesiharrastus yleisesti

Meriakvaario harrastuksena


Harrastus käytännössä

Merivesiakvaariotyyppejä

Merivesiakvaariot voidaan jaotella useisiin eri tyyppeihin riippuen siitä millä ne asutetaan. Jaottelun voi tehdä lähes lukemattomilla eri tavoilla, mutta tässä kappaleessa on pyritty selventämään muutaman yleisimmän allastyypin erot.


Altaat ja allasjärjestelmät

Merivesiakvaarion voi perustaa käytännössä minkälaiseen läpinäkyvään astiaan tahansa, mutta yleisimpiä valmistusmateriaaleja ja -tekniikoita on vain kourallinen. Tässä kappaleessa annetaan esimerkkejä siitä minkälaisia altaita ja allasjärjestelmiä on mahdollista rakentaa.


Vesikemia: merivesiakvaarion kulmakivi


Tekninen laitteisto

Merivesiakvaarion ylläpitämiseksi on olemassa monenlaisia teknisiä laitteita, mitkä eivät yleensä ole harrastukseen perehtymättömälle tuttuja. Tässä kappaleessa pyritään selvittämään akvaarion toimintaa edistävien ja hoitoa helpottavien laitteiden toimintaperiaatteita ja täten avaamaan alkavalle harrastajalle niiden tarpeellisuutta omaa järjestelmää suunnitellessa. Kaikkia tällä sivustolla esiteltyjä laitteita ei tarvita merivesiakvaarion ylläpitämiseksi, mutta useat niistä helpottavat harrastajan arkea.


Eliöstö


Perustaminen


Harrastajien altaita

Foorumi

Reeflex

IRC

IRCnetissä #merivesi.fi

Ohjeet kanavalle liittymiseen.

Lisäohjeita

Lisätietoja käytöstä on sivulla User's Guide.

Henkilökohtaiset työkalut